Liz Smit je oduvek sanjala da postane majka i izgradi sopstvenu porodicu, ali je put ka majčinstvu bio prilično težak. Nije mogla da zatrudni, te je prošla kroz nekoliko neuspelih tretmana.

Pedijatrijskoj sestri se san ostvario 2016. godine kada je upoznala trogodišnju Žizel, koja je premeštena u bolnicu u Masačusecu, gde je Smitova radila.

Žizel je rođena pre vremena, a zdravstvene probleme je imala zbog maminog korišćenja droge. Imala je manje od 2 kg.

Nažalost, to nije sve. Dete niko nije posetio nekoliko meseci u bolnici. Jedino su se radnici u bolnici posvetili detetu, a jedna od sestara je predložila Liz da joj bude hranitelj. "Potrebna joj je medicinska nega kod kuće, a vas dve ste idealan tandem."

Smitova do tada nikad nije uzimala u obzir da usvoji dete ili bude hranitelj. U tom trenutku, Smitova je odmah znala da želi da joj bude majka. Ipak, pred njom se nalazio i dug put legalizovanja, jer i beba dolazi iz bolnice u San Francisku. 

Ova država je svakako imala plan da dete da hraniteljskoj porodici, te je Liz uskočila sa predlogom. Aprila 2017. devojčica je počela da živi sa Liz.

Today's UNewz story: Liz Smith is the director of nursing at a hospital in Brighton, Massachusetts, near Boston. And...

Posted by Zew Tony on Петак, 05. април 2019.

"Bio je to emotivni roler koster. Kada sam zvanično počela da se brinem o njoj, trebalo je da se ponovo susretnem sa njenim roditeljima. Uvek mi je to bilo na umu dok sam o njoj brinula, ali sam isto tako znala da joj je svakog momenta potrebna ljubav koju joj pružam", izjavila je Liz.

Roditelji su sve ređe i ređe dolazili da vide bebu, naravno uz obavezan nadzor.

"Verovali su da će joj jednog dana biti roditelji, i da to mogu. Uvek su pružali podršku i govorili kako izgleda zdravo svakoga puta", rekla je. 

Država je, međutim, konstatovala da roditelji nisu u stanju da detetu pruže adekvatnu negu. Smitova se osećala čudno. "Dobila sam ogromnu stvar i neizmernu sreću u životu, dok su u isto vreme drugi proživljavali potpuno suprotno."

Dvogodišnja Žizel je sada slatka i hrabra devojčica. Zdravstveno stanje joj je stabilno i konstantno se popravlja. 

"Ona konstantno napreduje. I dalje većinu hrane dobija putem cevi za hranjenje, ali pored toga, specijalisti misle da je izvanredna. Ne mogu da veruju koliko je zdrava i snažna. Njen oporavak me inspiriše svakodnevno, oduševljena sam", izjavila je Smitova.

Liz i Žizel uživaju u zajedničkom životu. Stalno pričaju o moći ljubavi, i o tome kako su im životi postali zaista neverovatni. Smitova je iskreno rekla: "Nikada nisam bila srećnija ni jača, svoj život ne bih mogla da zamislim bez nje."