Ovaj mladi britanski par je, uprkos svim kritikama ljudi iz okruženja, "spakovao" svoje dete i krenuo na putovanje oko sveta. Kako kažu, ne žele da budu na jednom mestu, i smatraju da je za njihovog sina zdravije da ne provodi vreme u zatvorenom vrtiću.

Bivša studentkinja doktorskih studija, dvadesetšestogodišnja Ema Strik iz Lidsa u Velikoj Britaniji, ostavila je svoju naučnu karijeru po strani i odlučila da postane "mama na putu oko sveta", i sada zajedno sa verenikom, sinom i rančevima, putuje po celoj planeti.

Između ostalog, Ema želi i da pokaže da su daleka putovanja sa malim detetom moguća i da takve avanture nisu rezervisane samo za odrasle, kao i da deca mogu da budu veoma zainteresovana za druge kulture.

Ema i njen verenik Kiran, zajedno su obišli čak 45 zemalja, od kojih su 12 od kako se rodio njihov sin Rosko.

Njihovo okruženje nije oduševljeno njihovom odlukom, kao i da nije fer prema detetu toliko bude daleko od kuće, a ničega se neće sećati. Takođe, kako mu imunitet nije još uvek formiran, on je daleko podložniji blestima koje vrebaju na dalekim putovanjima.

Međutim, Ema i Kiran se ne obaziru na komentare okoline, svojim putovanjima priključili su i Roska i sada svo troje uživaju po svetu.

Neke od najlepših fotografija pogledajte u galeriji:

Pogledajte divnu galeriju fotografija mame koja je svom sinu različita mesta na svetu pretvorila u 'kutak' za igru.