Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ipak postoji uslov: Koje majke neće dobiti uvećan roditeljski dodatak do kraja godine?

Iako je rečeno da će svim majkama, porodiljama i trudnicama biti isplaćena sva dugovanja do kraja godine bez ikakvih peripetija, neke majke će ipak morati da se bave papirologijom.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Majke koje primaju roditeljski dodatak po starom zakonu za drugo dete u iznosu od 6.410 dinara neće dobiti uvećani iznos od 10.000 dinara ako ne donesu dokaz da su oba deteta vakcinisana, a ako je prvo dete rođeno pre 2012. godine, i potvrdu da redovno pohađa predškolsko ili školu.

Iako je bilo najavljeno da će sve majke, porodilje i trudnice do kraja godine dobiti sva zaostala potraživanja bez ikakvih peripetija, jer će prema posebnoj uredbi opštine i sekretarijati za dečju zaštitu proveravati da li su deca vakcinisana i da li redovno idu u predškolsko i školu, ispostavilo se da će neke majke ipak morati da se bakću papirologijom.

Povezane vesti

"Potrebno je da majke koje su rodile dete u periodu od 25. decembra 2017. do 30. juna 2018. službama dečje zaštite dostave zahteve i podatke za izmenu rešenja kako bi se primenile odredbe Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, a koja se odnose na finansijska davanja", rekli su u kabinetu Slavice Đukić Dejanović za Kamaticu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica