Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako sam izgledao u maminom stomaku: Trudnice od sada mogu da dobiju 3D model fetusa (VIDEO)

Osim mogućnosti da se detaljno vidi kako fetus izgleda u određenoj nedelji razvoja, roditelji mogu ovaj model bebe da dodirnu, uzmu i zagrle.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ruska kompanijaEmbryo 3D na čelu s Ivanom Gridinom počela je da nudi uslugu izrade 3D modela bebe iz stomaka koji prave uz pomoć snimaka sa ultra zvuka.

A iako sve zvuči pomalo čudno, ideja je zapravo razvijena kako bi budući roditelji i lekari koji vode trudnoću mogli detaljnije da vide bebu u slučaju telesnih abnormalnosti kod razvoja ploda.

Povezane vesti

Gridin je priznao da je na ideju došao zbog svoje dobre prijateljice koja se bojala da se njena beba ne razvija kako treba pa je nju i uzeo kao primer razrade ideje.

Nešto slično već su 2016. godine ponudili i Brazilci koji su razvili tehnologiju virtualnog Oculus Rift 3D prikaza bebe, napravljenu uz pomoć ultrazvučnih i MR snimaka, a kojoj je takođe cilj otkrivanje najsitnijih detalja bebinog izgleda u materici kako bi se otkrile eventualne nepravilnosti.

Povezane vesti

No Rusi su ovim daljim korakom zaista napravili revoluciju jer budući roditelji sad ne samo da mogu dobro da vide kako njihova beba izgleda u tom trenutku razvoja i da provere da li je sa bebom sve u redu, nego mogu doslovno da je dodirnu, pridrže i zagre, tačno onakvu kakva je u stomaku. 

A iako sve to i dalje zvuči malo čudno, činjenica je da se tehnologija razvija pa se i za buduće roditelje ovakva usluga zaista čini realnom i mnogo boljom opcijom od mutnih fotografija sa ultrazvuka.

Povezane vesti

Osim mogućnosti da se detaljno vidi kako fetus izgleda u određenoj nedelji razvoja, roditelji mogu ovaj model bebe da dodirnu, uzmu i zagrle.
Izvor: YouTube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica