Mlađa ćerka kraljice Silvije i kralja Karla XVI Gustava, princeza Madlen, vojvotkinja od Helsinglanda i Gestriklanda, 9. marta na svet je donela svoje treće dete, devojčicu Adrijen Žozefin Alis.

Veliku i srećnu vest službeno je objavio ponosni deda, kralj Karlo XVI, nekoliko dana od rođenja malene princeze, na službenoj ceremoniji na kojoj je otkrivena i devojčicina titula.

Princeza Madlen od 2013. godine je u braku sa britanskim biznismenom Kristoferom Onilom, a iako on ne nosi nijednu kraljevsku titulu, njihova deca polažu pravo i na nasledstvo i na krunu, pa je već po rođenju princeza Adrijen dobila mesto na listi za presto - deseto. Njena majka sedma je u redu za švedsku krunu. Pored titule princeze, novorođena beba nosiće i titulu vojvotkinje od Blekingea.

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on Mar 9, 2018 at 7:13am PST

Švedska javnost oduševljena je izbora imena za najmlađu princezu, a pored imena veliki broj lajkova, pozitivnih komentara i čestitki dobile su i zvanične fotografije novorođene devojčice.

Princeza Madlen i njen suprug Kristofer, kog je upoznala dok je živela u Njujorku, imaju dvogodišnjeg princa Nikolasa i četverogodišnju princezu Leonor.

Švedska kraljevska porodica dobila je još jednu princezu.