Dok su same kod kuće sa detetom ili njih dvoje ili troje, mame često za trenutne probleme, rešenja traže na Internetu - jer je najbrže. Sva njihova pitanja i nedoumice Internet pamti, bilo da su postavljena na Guglu, nekom drugom Internet pretraživaču ili društvenim mrežama, a to daje mogućnost da se dođe do interesantnih statističkih pdataka. 

Ekipa sa portala Pure Wow, pokušala je da odgonetne šta mame ( i tate) najviše zanima, a sudeći prema njihovom istraživanju ovo su najčešća pitanja među američkim roditeljima: 

1. Koliko košta dadilja? 

Amerikanke, sa njihovim minimalnim porodiljski odsutvom, najviše muči pitanje koliko se plaća dadilja i kako izdržati život sa takvim troškom. Takođe, roditelji se interesuju da li dadilja treba samo da čuva dete ili i da se brine o higijeni doma... 

2. Kako pomoći bebi da (bolje) spava? 

Ne biste verovali, ali društvene mreže su prepune grupa za pomoć roditeljima koji imaju problema sa bebama koje neće da spavaju, a svaka od tih grupa ima pozamašan broj članova koji žele da pronađu najbolji odgovor na pitanje kako da bebe spavaju bolje i duže?

Šteta je jedino što tako univerzalno pitanje koje muči toliko mnogo mama nema i univerzalan odgovor. 

3. Kako vezati maramu za nošenje beba? 

Još jedno jako često pitanje u ovom modernom vremenu je kako vezati maramu, jer je nošenje beba u marami danas veoma popularno. Iako se na brojnim roditeljskim portalima i grupama može naći pregršt odgovora, mame čini se najviše veruju Jutubu na kom tutorijali sa savetima o različitim stilovima vezivanja marama imaju milionske poglede i lajkove. 

4. Zašto moje dete ne želi da jede ništa osim hleba?

Ako je i vaše dete izbirljivo kada je ishrana u pitanju - onda znate zašto je ovo pitanje među najtraženijima. Zato su na društvenim mrežama sve popularniji profili i stručnjaci koji objavljuju recepte sa jelima koja su zdrava, a prilagođena dečjim težnjama. 

5. Da li je moje dete normalno...?

Zbog svih modernih saveta i uputstava o vaspitanju dece, roditelji se često pitaju jedno neverovatno pitanje: "Da li moje dete normalno?".

Kako bi pronašli dokaz, istraživačima koji su ispitivali ovu temu nije trebalo puno. Kada su ovo neobični pitanje ukucali u pretraživaču jednog od najčitanijeg roditeljskog portala na svetu - BabyCenter, izašlo im je više od 1300  članaka sa naslovima "Da li je normalno da  moje dete puzi unatraške?", "Da li je normalno to što moje dete želi pseću hranu?", "Da li je normalno to što moje dete stalno laže?"....

I kako kažu na portalu Pure Wow, odgovor na sva ta pitanja je isti - da, normalno je, isto kao što je i normalno da se roditelji pitaju baš to.