Svaki roditelj koji ima blizance složiće se da je to dupla zabava i dupla doza slatkoće i ljubavi, ali isto tako složićete se i dupli posao a kako sa tim i dolazi- dupla frustracija. Kao roditelj blizanaca imate određena zaduženja kada su bebe  pitanju- duplo hranjenje, duplo presvalčenje i možda najzahtevnije- duplo uspavljivanje.

Jedna mama blizanaca našla je način da popodnevne dremke svojih beba naparvi malo lakšim za celu porodicu.

Imala je problem sa viškom energije svojih sinova pa je dnevno spavanje postao popriličan posao. Umesto napada besa, prva reakcija na odlazak na spavanje ovim mališanima je trčanje u krevet kao par pravih malih atletičara.

Kako njen "metod" deluje?

Prvo, to ima veze sa njihovom spoznajom samostalosti. Oni žele da rade ono što smatraju da trebaju i da im se ne govori šta da rade. Polako počinju da biraju odeću koju oblače, peru sami svoje zubice i nikako ne žele da im se govori kada treba da idu na spavanje. 

Drugi važan razlog je taj što oni žele da nastave da se igraju, puni su energije i teško ih je ubediti da je spavanje prava opcija, zato je sve do poslednjeg trenutka za njih izgleda kao igra.

Onog momenta kada im majka pomenje dremku, oni trče ka sobi i penju se u svoje kolevke bez ikakvih znakova besa ili ljutnje.

A da je ova mama usavršila ovaj metod dokaz su upravo njeni mališani - jer jednom kada se popnu u kolevku, blizanci su nasmejani i raspoloženi ali i blago iscrpljeni.

Dečaci imaju osećaj da oni sami određuju kada idu na spavanje, i evo kako to izgleda...