Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedna od najpopularnijih mobilnih aplikacija u Srbiji deci širom Velike Britanije je - zabranjena!

Dečiji komesar za Veliku Britaniju smatra da bi roditelji trebalo dobro da prouče aplikacije koje njihova deca koriste kako bi mogli da ih kontrolišu i zaštite od negativnih posledica.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Istraživanja su već odavno pokazala da društvene mreže ne utiču baš najbolje na mlade ljude, ali dečiji komesar za Veliku Britaniju smatra da bi roditelji deci trebalo da zabrane korišćenje Snepčeta (Snapchat).

Neke škole širom Velike Britanije već su počele da zabranjuju korišćenje Snapchata tokom nastave, a dečiji komesar Ana Longfild smatra da bi roditelji trebalo da nastave s istom praksom i nakon škole.

Povezane vesti

Longfildovoj najviše smeta što Snepčet zbog svojih mogućnosti izaziva svojevrsnu zavisnost kod dece. To se naročito odnosi na tzv. "vatricu" - kontinuirano dopisivanje između prijatelja duže od tri dana. Deca se međusobno takmiče ko će duže održati "vatricu" u životu.

Longfildova je upozorila roditelje da prouče aplikacije koje njihova deca koriste i da se upoznaju sa svim njihovim mogućnostima, prenosi LCB.

Ako niste sigurni, radije nemojte dozvoliti deci da koriste Snepčet, ističe komesar.

U nedavno objavljenom izveštaju, Longfild je upozorila na negativne uticaje društvenih mreža na decu, pre svega jer stvaraju pritisak da se stalno bude prisutan i da mladi putem "lajkova" prikupljaju odobravanje svojih prijatelja.

Povezane vesti

Sep, kompanija koja je osmislila Snepčet, brani svoju aplikaciju i tvrdi da ona podstiče komunikaciju među prijateljima, bez lova na komentare, lajkove ili deljenja.

"Veoma ozbiljno shvatamo našu obavezu da stvorimo bezbedno iskustvo za naše korisnike i nastavljamo s ulaganjem u sva sredstva koja bi to obezbedila", poručila je kompanija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica