Bebe ne vole kada ih na silu zasmejavate i glumite klovna protiv svoje prirode, pokazala je studija koju su radili australijski naučnici.

Oni su došli do zaključka da najmlađi savršeno prepoznaju kada se neko folira, pa im ne prijaju ljudi koji se usiljeno kikoću, golicaju ih ili prave grimase.

Uistraživanju je učestvovalo 156 bebe, koje su bile podeljene u dve grupe. U prvoj su ih čuvali odrasli koji vole decu, po prirodi su vedri, umeju da se šale. Drugu grupu su činili "mrgudi", oni koji se nerado druže sa mališanima, introvertni su ili nisu mnogo zabavni.

Potom su naučnici zamenili grupe i zaključili da su se bebe sasvim različito ponašale u prisustvu zabavnih i nezabavnih ljudi. Kada su ih čuvali ovi drugi, koji su pokušavali da ih oraspolože, plakali su i histerisali. U društvu iskrenih šaljivdžija koje vole decu, sve vreme su se smejale.

Izvor: Novosti

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.