Jono Lankaster koji boluje od tričer kolinsovog sindroma putuje svetom i upoznaje se sa decom obolelom od ove retke bolesti i dajem im ono što im je najpotrebnije u njihovoj borbi – pozitivan stav.

Ovo stanje pogađa prosečno jedno u 50.000 dece i izaziva ga genetska mutacija koja utiče na razvoj kostiju i drugih tkiva lica. Obično se manifetuje spuštenim i kosim očima, manjom donjom vilicom od prosečne, oštećenim sluhom, nerazvijenom jagodičnom kosti i nedostakom ili nerazvijenim ušima.

This lady may be a little short in height, but this lady has the biggest heart out of every one ive ever met.This lady...

Posted by Jono Lancaster on Sunday, November 22, 2015

Jono sa ženom koja ga je usvojila, a koju smatra svojom majkom.

Jono je mnogo propatio zbog svoje bolesti kao dečak: vršnjaci su ga maltretirali i tokom odrastanja je često bio depresivan. “Na kraju sam radio razne gluposti kako bi drugi pričali o meni zbog njih, a ne zbog mog deformiteta. Zapalio sam petarde u učionici, nisam znao zašto sam to radio. Često je bio uključen i alkohol, i imao sam lošu reputaciju među roditeljima i profesorima”, priča iskreno Jono.

Pogledajte i Surovost okoline: Roditelji zadržali dete sa deformitetom, iako su ih svi osudili (VIDEO)

Kada mu je prijatelj ponudio posao, sve je krenulo nabolje. Stekao je samopouzdanje i počeo da ljude upoznaje sve više sa svojim stanjem. “Trebalo mi je 23 godine da prihvatim ko sam, ali se u poslednjih 5 godina mnogo toga promenilo. Uz svu medijsku pažnju i putovanja na kojima sam bio, nadam se da sam bar malo pomogao deci kojoj je potrebna pažnja”.

Go tigers.Me and Henry at our very first Clemson game.

Posted by Jono Lancaster on Tuesday, October 20, 2015

“Šta se tačno promenilo? Ljudi su i dalje isti. Moji roditelji, koje sam konačno uspeo da pronađem, i dalje ne žele da me vide. Ono to se promenilo je moj stav. Umesto da dopuštam da me obuzme negativna energija, verujem u sebe. Ništa ne bih menjao da mogu. Jer sa pravim stavom možete da postignete sve”, savetuje ovaj hrabri mladić.

New friends in texas!

Posted by Jono Lancaster on Monday, October 19, 2015

Danas je Lankaster ispiracija deci širom sveta koja boliju od tričer kolinsovog sindroma. On putuje i upoznaje se sa mališanima sa svih kontinenata. Radi kao vođa tima za decu sa autizmom, i kaže da čvrsto veruje da se sve dešava sa razlogom. Zato i želi da sve ljude upozna sa ovim genetskim poremećajem i kako da najbolje žive svoj život sa njim.

Izvor: Savršena

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.