Mika Kinone još nema ni godinu dana, a već ima skoro 15.000 pratilaca na Instagramu, sve to zahvaljujući majci koja je u manekenskim vodama i odlučila je da pohvali svoje dete bez obzira na poteškoće u razvoju sa kojima je rođen.

Njegova ljubav prema kameri je, kažu, genetska. Njegova mama je Amanda But, glumica i manekenka, koja je radila kampanje za Target, Old Navy, Coronu i mnoge druge, dok mu je tata modni dizajner Majk Kinone.


Pogledajte i Devojčica s Daunovim sindromom napredna jer uči od svoje sestre

Ali, mali Mika je zanimljiv zbog još jednog razloga, osim velikog broja pratilaca na Instagramu. Kada je imao tri meseca, doktori su mu dijagnostikovali Daunov sindrom.

But i njen muž, nisu znali za ovo stanje njihovog sina pre nego što se rodio. Tek nakon porođaja, medicinska sestra im je rekla da je moguće da dete ima taj sindrom zbog oblika njegovih očiju.

Kasnije, dijagnoza je potvrđena testiranjem krvi.

“Moja prva reakcija bila je strah”, priznala je Amanda. Ona je dodala da tada nije znala mnogo o Daunovom sindromu i da joj je svašta prolazilo kroz glavu.

Pogledajte i Priča o "Letećem Vilu": Tata koji je svom sinu sa Daunovim sindromom dao super moć! (FOTO)

Ipak, nakon početnog šoka, uvidela je da je njen strah bio bez razloga, a svog sina opisala je kao dete koje najviše voli zabavu, koje je najžustrije i najodlučnije koje je ikad videla. Dodala je da se oseća blagoslovljenom i da se s tim može složiti svako ko upozna Miku.

A nakon što su se fotografije mališana, prvo namenjene familiji i prijateljima, počele brzo širiti Internetom, nije trebalo dugo da se broj pratilaca počne meriti velikim brojevima.

Zanimljivo je da se je Mika, nakon što je stekao slavu na Instagramu, pridružio istoj agenciji za koju radi njegova mama i njegova popularnost i simpatije koje je stekao među korisnicima Interneta mogla bi biti iskorišćena i da ga lansira u manekenske vode.

Izvor: 24 sata

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.