S vremena na vreme, osmogodišnja Gabi Man iz Sijetla, dobija male, ali posebne poklone, koje uredno čuva u kutijama.

Naime, Gabi je još kao četvorogodišnjakinja počela da hrani vrane, koje su dolazile u dvorište njene kuće, a kako je vreme prolazilo njih je bilo sve više, pa se hranjenje pretvorilo u svakodnevni ritual.

Pogledajte i Neobično prijateljstvo: Mrvica i džin najbolji drugari (VIDEO)

Iako ovo možda mnogima i ne bi bio neuobičajen prizor, ono što je svakako neobično jeste to da su, u znak zahvalnosti, Gabini pernati prijatelji počeli da joj donose različite svetlucave poklone.

U pitanju su minijaturno srebrno zvonce, raznobojni dugmići, spajalice, kamenčići i mnogi drugi predmeti, kao i maleno srce boje bisera koje se devojčici najviše dopada. Jednom je čak dobila i mali metalni predmet na kome je bilo ugravirano "Best" (eng. najbolji). 

Iako nemaju posebnu vrednost, ovi pokloni su u njenom srcu zauzeli posebno mesto.

Gabina mama Liza tvrdi da joj nije smetalo što njena ćerkica veći deo svoje užine poklanja pticama. Ona smatra da je veoma važno što je decu naučila da poštuju životinje i prirodu, ali priznaje da nikada nije primetila vrane sve dok ih Gabi nije otkrila.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.