Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaći stručnjaci o uslovima u srpskim porodilištima: Porođaj - radost ili trauma?

Kako poboljšati stanje u porodilištima u Srbiji, tema je tribine koju organizuje Centar za mame u Kulturnom centru Rex u Beogradu.

  Izvor: Foto: Profimedia


Tribina će okupiti vodeće stručnjake iz zemlje koji se bave akušerstvom, brigom o porodiljama i zalaganjem za prava žena i porodilja.

Cilj tribine je da precizira naredne korake koji treba da se dese da bi se poboljšalo stanje u porodilištima, kao i tretman koje porodilje imaju u njima.

Tribina se organizuje u okviru sedmodnevne regionalne akcije „Sloboda Rađanju" koju je Centar za mame pokrenuo zajedno sa organizacijama i aktivistkinjama iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa ciljem da skrene pažnju javnosti na tretman žena i njihova prava na porođaju, kao i na važnost dobre komunikacije između osoblja i porodilja tokom porođaja. Sa ovom akcijom započinje dug put koji za krajnji cilj ima pretvaranje porodilišta u prijatelje majki.

Tribini je prethodilo istraživanje "Sloboda Rađanju - istraživanje o iskustvima žena na porođaju u Srbiji" koje je Centar za mame nedavno objavio, koje je uzburkalo javnost rezultatima koji govore da je stanje u srpskim porodilištima i dalje daleko od idealnog.


VIŠE... Centar za mame: Porodilišta u Srbiji nisu prijatelji žena


Učesnici i učesnice tribine su:

Prof. dr sci med. Snežana Rakić , V.D. Direktora klinike i načelnica Odeljenja porodilišta, Ginekološko-akušerska klinika Narodni front

Dr Vladimir Vajs, specijalista ginekologije i akušerstva, Bel Medic Opšta bolnica

Divna Miljković, babica, Udruženje babica

Mirjana Antić, pravnica, Centar za mame

Zorka Kovačević, predsednica građanske inicijative Majka Hrabrost

Prof. dr Vuk Stambolović

Moderatorka tribine je Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame.


Tribina je besplatna i otvorena za javnost, a održaće se u četvrtak, 5. marta, u 19 časova u Kulturnom centru Rex koji se nalazi u Jevrejskoj ulici broj 16.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete strucnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica