Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Test zdravlja: Stajanje na jednoj nozi otkriva u kakvom je stanju naš mozak

Uz pomoć metode koju su pronašli japanski naučnici veoma jednostavno i brzo možete proveriti zdravstveno stanje svog organizma.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ukoliko na jednoj nozi ne možete da stojite duže od minute, posetite doktora, jer nešto sigurno nije u redu sa vašim zdravljem, tvrde japanski istraživači.

Ovaj test pokazaće vam da li ste, i u kolikom, riziku da doživite moždani udar, ali i da li vam prete neke druge bolesti.

Povezane vesti

Istraživači su ovaj eksperiment uradili sa 1.387 zdravih dobrovoljaca, prosečne starosti 67 godina. Dok su učesnici balansirali na jednoj nozi, naučnici su snimali njihovu moždanu aktivnost magnetnom rezonancom i davali im da rešavaju četiri vrste kognitivnih testova.

Ispostavilo se da je dužina stajanja u "flamingo-pozi" u potpunosti predvidela ono što je kasnije pokazala magnetna rezonanca.

Povezane vesti

Ovaj eksperiment naročito je bitan za ljude koji već imaju simptome dijabetesa ili povišenog krvnog pritiska, jer sa svakim dodatnim kapilarnim mikro-oštećenjem raste i verovatnoća da osoba dobije moždani udar. Čak i da ga ne dobije, ako se ne reaguje na vreme, osoba će početi da gubi razum.

Uradite test i proverite vaše zdravstveno stanje.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica