Desetogodišnji Robert Irvin krenuo je stopama svog oca i nesebično pomaže i velikim i malim životinjama u zoo vrtu "Kraljičina zemlja" u Australiji.

Hrabri dečak nedavno je načinio pravi podvig i, zahvaljujući misiji koju je nazvao "operacija preseljenje oposuma", uspeo da spasi dve bebe ovog australijskog torbara.

PROČITAJTE I...Deca i kućni ljubimci

Naime, dva mala oposuma tokom noći pala su sa drveta, zbog čega su bila u velikoj opasnosti - kada su daleko od majke, mladunčad postaju lak plen za zmije kojima su omiljena hrana.

PROČITAJTE I...Prijateljstvo između dečaka i mrmota

Srećom, Robert je našao mladunčad i popeo se na drvo kako bi ih vratio njihovoj zabrinutoj mami.

"Robert se vešto popeo na drvo, a bio je zadužen za postavljanje male kartonske kutije na grani kako bi tu oposumi bili bezbedni i daleko od zemlje", izjavio je portparol australijskog zoo vrta.

PROČITAJTE I...Mačka lutalica spasila napuštenu bebu (VIDEO)

Pogledajte jednu od njegovih ranijih akcija:

Inače, Robert nije jedini član porodice koji brine o životinjama. Njegova starija sestra, Bindi Irvin (16) takođe naporno radi u australijskom zoo vrtu.

Ona je nedavno na svom Instagram profilu objavila fotografiju sa mlađim bratom i napisala: "Ovaj dečak je moj svet!"

Bindi Irvin, foto: Instagram

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.