Herardo Ernandes konačno je mogao da zagrli svoju suprugu koja nosi njihovo dete, nakon 16 godina. Njih dvoje nisu imali priliku ni da se vide, a kamoli da se dodirnu jer je Herardo bio u zatvoru zbog špijunaže. Ipak, čvrsto je zagrlio svoju suprugu koja ga je pre nedelju dana dočekala u Havani - sa stomakom "do zuba".

PROČITAJTE I...Vantelesna oplodnja - prednosti i rizici

Na pitanje novinara kubanske televizije, kako je začeta mala Hema, Herardo Ernandes je veselo odgovorio - "Preko daljinskog upravljača". 

Foto: Profimedia

Pored majke Adrijane Peres i njenog muža Herarda, za rođenje Heme zaslužna je diplomatska pošta uz spremnost Vašingtona i Havane da nekonvencionalnim metodama pospeše pregovore. Navodno je, kako sada pišu američki mediji, Adrijana Peres očajnički želela da postane majka, a bojala se kako nikad neće biti u prilici da se ponovo sastane sa svojim mužem. 

PROČITAJTE I...Iskustva roditelja: Vantelesna oplodnja ne treba da bude tabu

Zamrznuta sperma Herarda Ernandesa prenešena je u Panamu, gde je na veštačku oplodnju čekala Adrijana Peres. Dete je začeto iz drugog pokušaja. Bila je to jedna od najmaštovitijih diplomatskih akcija svih vremena. I najplodonosnijih.

PROČITAJTE I...Priprema za vantelesnu oplodnju

Izvor: Politika

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.