Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treba li vakcine da budu obavezne?

Mislite li da je vakcinisanje protiv boginja, zauški, velikog kašlja i drugih dečjih bolesti s razlogom obavezno zakonom? Pogledajte šta o tome misle roditelji iz Amerike...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Anketa koja je sprovedena putem telefona u Sjedinjenim Američkim Država i u kojoj je učestvovalo 1.004 roditelja pokazala je da čak šestoro od desetoro roditelja veruje da bi vakcinacija trebalo da bude obavezna. Takođe, utvrđeno je i da čak 52 odsto majki i očeva smatra da bi nevakcinisanim mališanima trebalo da bude zabranjeno da pohađaju državne škole!

Pogledajte i Srbija:Novčana kazna za roditelje koji odbijaju da vakcinišu decu

Anketu je sprovela agencija za istraživanje Reason-Rupe, čiji su rezultati otkrili i da oko 37 procenata Amerikanaca veruje da bi o vakcinaciji deteta roditelj trebalo da donese konačnu odluku.

Kalendar vakcinacija

Najzanimljivije od svega je, navodi se na sajtu Baby Center, to što su ispitanici različitih rasa i političkih ubeđenja, a većina je stava da bi imunizacija morala biti ozakonjena.

Pogledajte i Da li su vakcinacija i autizam povezani?


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica