Svakog dana, milioni žena širom sveta susreću se s grubim i nepristojnim tvrdnjama koje se zasnivaju na tome kako izgledaju - jesu li krupne, koje im je boje kosa, kolike su njihove grudi i kako su obučene; kakav je njihov život - imaju li decu, imaju li partnera, kakav posao obavljaju.


Pogledajte i Rezultati istraživanja: Kakav je položaj žena u Srbiji?

Brazilska umetnica Karol Roseti odlučila je da tome stane na put. Naime, Rosetijeva je pokrenula zanimljiv projekat pod nazivom "Žena", koji podrazumeva seriju motivacionih ilustracija, čiji je krajnji cilj da pomognu ženama da se nose s ovim društvenim problemom, ali i da smanji procenat diskriminacije prisutan u različitim kulturama i slojevima društva.

Projekat je pokrenut u maju i još uvek traje, a ilustracije koje predstavljaju Karolino sredstvo brobe protiv stereotipa su originalne, šaljive i ističu njen prepoznatljiv stil.

Pogledajte Zdravlje žena: Malo poznati simptomi PMS-a

Pogledajte i recite nam slažete li se s autorkom.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Prestare, premlade, prekrupne, premršave, konzervativne... Uvrede na račun žena danas su daleko češće nego što mislimo. Pogledajte kako se jedna brazilska umetnica bori s njima.