Nova studija pokazala je da se više od polovine ispitanih očeva pretvara da spava kada čuju bebin plač. Njihovo objašnjenje bilo je jednostavno: ukoliko drže oči zatvorene i pretvaraju se da su u dubokom snu kako bi njihove partnerke ustale umesto njih da podmire bebu! 

VIŠE: Kako prepoznati uzrok bebinog plača?

Pogledajte šta sve izaziva suze bebama i kako prepoznati uzrok plača kod vašeg deteta...

U istraživanju je učestvovalo preko dve hiljade roditelja, a čak 56 odsto očeva priznalo je da se namerno pretvara da spava kako bi izbegli ustajanje, prenosi portal Today.

Mnogi muškarci su objasnili da bi u tom trenutku svakako majke trebalo da budu s bebama jer su one zamenjive, a jedan od petorice tata je istakao da deca obično i traže majku. Uz to, trojica od od desetorice muškaraca opravdanje za neustajanje pronašli su u tome što moraju da budu odmorni za sutrašnji radni dan.

Pogledajte i Od plačljivka do bebe koja mirno spava za samo sedam dana

Rezultati su pokazali i da je čak 47 odsto roditelja reklo da je noćno ustajanje rezervisano samo za majke, dok je samo 14 odsto priznalo da je to posao koji je, takođe, namenjen i očevima.


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.