Magdalena Riklovska sa Univerziteta Viskonsin-Medisona i njene kolege su uz pomoć elektroda pratili mišiće lica 29 žena koje su gledale fotografije srećne, tužne, ili ljute dece. Osim prepoznavanja emocije, ispitanice su ocenjivale intenzitet datog osećanja.

VIŠE: Cucla varalica - da ili ne?

Žene su posmatrajući fotografije nasmejanih beba sa cuclom njih okarakterisale kao manje srećnu decu od onih koji na slikama nisu imali dudu u ustima.

VIŠE:Pet saveta za odvikavanje od cucle

Kada su tokom istraživanja ženama pokazana tužna deca, one su za njih rekle da sa cuclom tuga nije intenzivna onoliko koliko deluje da jeste bez nje. Time je dokazano da varalice umeju da prevare i odrasle, samo u smislu da ne znaju u potpunosti kako se dete oseća.

VIŠE:Dirljivo opraštanje jedne devojčice od njene cucle (VIDEO)

Roditelji koji cuclom skreću detetu pažnju i umiruju njegov plač zapravo narušavaju proces stvaranja veze između roditelja i bebe, jer je teže "pročitati im lice" kada imaju cuclu u ustima, pokazuje ovo istraživanje.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.