O knjizi će, osim autora i glumca Aljoše Vučkovića, odlomke čitati i Tamara Džamonja Ignjatović, prof. Fakulteta političkih nauka, psiholog, Dragan Popadić, prof. Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, socijalni psiholog i prof. dr Jovan Bukelić, neuropsihijatar.

Predstavljanje knjige se organizuje u galeriji Glasnik (Kneza Miloša 16), u utorak 9. septembra u 11 sati. 

"Već sam naslov knjige 'Psihopatologija svakodnevnog života – Vodič za zdrave i bolesne, roditelje i njihovu decu' predstavlja svojevrstan izazov za oblast mentalnog zdravlja. Da li se radi o abnormalnim, dakle psihopatološkim fenomenima ili se radi o svakodnevnim, uobičajenim problemima koji u tom slučaju, bar prema kriterijumu statističkog proseka definisanja normalnosti, ne pripadaju devijantnom delu. Zapravo autor nastoji da obuhvati i jedno i drugo, zbog čega će i šira čitalačka publika, a ne samo stručna javnost, pronaći štivo za sebe. Tome doprinosi i stil pisanja koji je blizak popularnom, ali se uprkos odstupanju od suvoparnog naučnog jezika čuvao svake banalizacije. Ova knjiga može biti koristan izvor saznanja profesionalcima koji rade u oblasti mentalnog zdravlja, ali i svima drugima koji žele da se upoznaju sa savremenim problemima življenja i nastoje da boljim razumevanjem ovih pojava, unaprede  sopstveni kvalitet života", izjavila je prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.