Što veza duže traje, to kvalitet i učestalost seksa značajnije opadaju, smatraju naučnici. To je nešto što je odavno poznato svima koji su duži niz godina proveli s jednim partnerom, a nedavno sprovedeno istraživanje pronašlo je razlog zbog čega se žene, jednostavno, ne razvedu kada strast nestane.

Studiju je sproveo profesor Erik Anderson sa Univerziteta u Vinčesteru, koji je sa svojim timom ispitao stotinu bračnih parova starosti između 25 i 45 godina ne bi li otkrio zbog čega žene varaju svoje partnere i zašto se, jednostavno, ne razvedu kada brak postane monoton.

VIŠE: Žene varaju gotovo koliko i muškarci

Ovaj tim stručnjaka utvrdio je da 67 odsto udatih žena želi samo da povrati strast u svoj život - makar i samo na kratko. Sve što im je potrebno jeste da se ponovo osećaju privlačnim i poželjnim osobama.

Međutim, zanimljiviji deo rezultata odnosi se na to kako potreba za preljubom utiče na mogućnost razvoda: nijedna od učesnica istraživanja nije želela razvod jer nisu želele da napuste bezbednost i udobnost svog dotadašnjeg života.

VIŠE: Šta moramo znati: Sedam važnih saveta stručnjaka za seks

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.