Istraživanje koje su sproveli stručnjaci sa Univerziteta u Oksfordu pokazalo je da su mladi ljudi koji igraju video-gre samo nekoliko sati nedeljno bolje prilagođeni, više se brinu za svoje vršnjake i imaju manje problema sa ponašanjem.

Međutim, ove pozitivne posledice izostaju ukoliko igranje traje duže od jednog sata, pa makar to bilo samo dva ili tri sata dnevno, piše "Indipendent". Naprotiv, sa povećanjem vremena koje se provodi u virtuelnom svetu igara umnožavaju se i problemi – hiperaktivnost, gubitak pažnje i empatije.

VIŠE: Video igrice, opasnost koja vreba

Istraživanjem je obuhvaćeno 5.000 dece između 10 i 15 godina starosti. Rezultati su pokazali da tri četvrtine dece u Britaniji redovno igra igrice i da oni koji provode previše vremena u toj aktivnosti imaju problema sa prilagođavanjem.

VIŠE: Koje igrice smanjuju agresiju

Takođe, nije svejedno ni koje igrice mališani igraju, pa tako stručnjaci preporučuju između ostalih igricu “Majnkraft”, dok bi individualne igre trebalo izbegavati, smatraju oni, kako prenosi Mondo.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.