Dok je jednog dana pravila pletenicu svojoj petodišnjoj ćerkici Lilijani, Pola Bins iz Velike Britanije primetila je krpelja na njenoj glavi. Vrlo brzo nakon toga, sa Lilijanom se našla u lekarskoj ordinaciji u Medicinskom centru „Džil“ u Mančesteru, a doktor je pokušao da krpelja ukloni pomoću maramice. Nakon što mu to nije pošlo za rukom, posavetovao je Polu da odvede svoju ćerkicu kod veterinara!

Uvređena majka podnela je formalnu žalbu zbog ovakvog postupka lekara i trenutno razmatra da njena porodica počne da se leči u nekoj drugoj ustanovi.

Ipak, budući da je njena devojčica još uvek imala parazita na svom telu, Pola je morala da se obrati veterinaru, ali su joj u jednoj veterinarskoj ordinaciji rekli da oni ne mogu pomoći njenoj ćerkici.

Oprezno sa krpeljima!

Na kraju, Lilijana se oslobodila krpelja zahvaljujući spretnom komšiji koji ume da rukuje makazama.

"Potpuno sam zgrožena savetom koji smo dobili. Doktor nije znao ništa o krpeljima", rekla je Pola Bins za Dejli Mejl i pojasnila: "Kada smo tek ušli, lekar je rekao da Lilijana ima krasticu, a ne krpelja i nije mi verovala sve dok nije još jednom pogledala i sama se uverila da je u pitanju krpelj."

S druge strane, veterinar je pokazao poštovanje prema devojčici i rekao:

"Žao mi je, ali ne možemo da učinimo ništa što se tiče ljudskih bića."

Kako prenosi Dejli Mejl, medicinski centar kojem su se se Pola i Lilijana najpre obratila je uvaži žalbu i trenutno je razmatra.

"Medicinski centar ’Džil’ shvata podizanje svesti o krpeljima veoma ozbiljno", objasnila je menadžerka ove institucije Kejt Armitedž. "Ukoliko se javi pacijent koji ima krpelja, zaposlenima savetujemo da ga uklone upotrebom sprave za vađenje krpelja."