Studija je pokazala da je rizik od problema u ponašanju, koji često imaju deca koja su rođena sa malom kilažom, moguće umanjiti suplementima gvožđa. Istraživanje je obuhvatilo 285 beba, koje su podeljene u dve grupe, jedna kojoj je gvožđe dodavano ishrani, i druga koja je primala placebo. Kada su bebe imale tri godine naučnici su ih podvrgli testu inteleigencije i ispitivano je njihovo ponašanje. Znaci problema u ponašanju su primećeni kod 12,7 procenata beba koje nisu uzimale suplement gvožđa, i kod tri procenta dece koja su redovno uzimala gvožđe. Uticaj gvožđa na koeficijent inteligencije nije primećen.


Stručnjaci preporučuju da bebe koje su rođene sa kilažom manjom od 2.500 grama, mogu da uzimaju gvožđe već sa mesec dana, dok se ostaloj deci to preporučuje sa četiri meseca ukoliko samo sisaju, jer veštačke mlečne formule u sebi već sadrže gvožđe.


Međutim, studija je obuhvatala samo decu iz Švedske, tako da je potrebno sprovesti dodatna, obimnija istraživanja. Takođe, roditelji bi svakako trebalo da se obrate pedijatru ukoliko odluče da svojoj bebi u ishranu uključe gvožđe.