Ova studija koja je trajala nekoliko godina, pokazala je da oplodnja zamrznutih jajnih ćelija daje iste rezultate kao i klasična, in vitro veštačka oplodnja "svežih"  jajnih ćelija. Prema rečima Samante Fajfer, predsednice Američkog društva za reproduktivnu medicinu, ovakav način oplodnje više se ne mora smatrati eksperimentalnim. Naime, zaključak do koga su naučnici došli nakon istraživanja je da su procenat živih jajnih ćelija,  stope implantacije i trudnoće, skoro isti kao kada se koriste sveže jajne ćelije.
Uspešna oplodnja posledica je i naprednih tehnologija koje se korist u procesu zamrzavanja janih ćelija i njihovom čuvanju. Takođe, nije zabeležen veći procenat dece sa urođenim manama u poređenju sa decom začetom prirodnim putem, ili klasičnom veštačkom oplodnjom.


Međutim, naučnici upozoravaju da je još rano za dugoročne zaključke, budući da je broj dece koja su začeta na ovaj način daleko manji od broja dece dobijene putem veštačke oplodnje korišćenjem „svežih“ jajnih ćelija. Samim tim, ova metoda još nije dostupna svim ženama koje odluče da sačuvaju svoje jajne ćelije, želeći da osnuju porodicu u poznijim godinama.