Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZABRANILI ABORTUS POSLE 6. NEDELJE TRUDNOĆE: Da li podržavate kontroverznu odluku suda u Teksasu ili ne?

U Teksasu je donesena odluka da je abortus posle 6. nedelje trudnoće zabranjen, što je izazvalo veliku pobunu i negodovanje.

 teksas zabranio abortus posle seste nedelje_1067786012 Izvor: Shutterstock

Vrhovni sud u Teksasu doneo je kontroverznu odluku da se zabrani abortus posle šeste nedelje trudnoće. To je izazvalo negodovanje, jer veliki broj žena ne sazna za trudnoću u tom periodu. 

Možda vas zanima

Američka unija za civilne slobode (ACLU) je zatražila odmah promenu ovog zakona u korist žena koje žele da prekinu trudnoću. "Zakon je zabranio abortus posle 6. nedelje trudnoće, pre nego što mnoge žene saznaju da su u drugom stanju. Rezultat ovoga biće veliki broj nateranih žena da nose trudnoču protiv svoje volje", ističu.

Ova odluka izazvala je pobunu mnogih ljudi, te se pretpostavlja da će veliki broj žena u sred pandemije putovati u drugu državu zbog prekida trudnoće.

"Znamo da je abortus zdravstvena stvar. Edukacija je ključna. Važnije je nego ikad da otvoreno govorimo o tome i da medicinske odluke ostanu između pacijenta i lekara", ističe Karisa Lopez.

Anketa

Da li abortus treba da se zabrani posle 6. nedelje trudnoće?

  • Ne treba da se zabrani

    86.67% (13)

  • Treba da se zabrani

    13.33% (2)

Da li abortus treba da se zabrani posle 6. nedelje trudnoće?

Rezultati

U našoj zemlji, žene starije od 16 godinja imaju pravo da zahtevaju prekid trudnoće u prvih 10 nedelja, dok u kasnijem periodu odluku o tome donosi konzilijum lekara i etički odbor.

Pročitajte i...

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica