Svaka trudnica se susretne sa mnoštvom komentara koje nije tražila, a koji vrlo često mogu biti i uvredljivi.

Kada je tinejdžerska trudnoća u pitanju, gotovo sigurno će buduća mama naići na različite savete, čak i uvredljive komentare i osude.

"Imam sve petice, obrazovanje mi je veoma važno, koristili smo kondome, ja sam čak i pilule koristila. Ipak, morali smo da se okrenemo planu B kada je kondom pukao", ispričala je jedna mama tinejdžerka svoju priču.

"Moj dečko je i dalje u mom životu, ali sam prilično svesna da sam premlada za trudnoću. I uplašena sam, ali i svesna. Ipak, tako je kako je i znam da ću dete voleti celim svojim srcem", objasnila je buduća mama.

Mnogi su komentarisali veličinu stomaka i kilograme koje je dobila, što joj je vrlo teško padalo. Dobijala je nebrojeno "saveta" koji nisu bili prijatni.

"Vređali su me jer sam kupovala flašice i formulu, sa osudom i pretpostavnok da ne želim da dojim. Ja sam samo želela da se obezbedim, u slučaju da imam problema sa dojenjem", objasnila je. "Čak i da sam sama odlučila da ne dojim, to ne treba nikog da zanima."

Najteže su joj padali komentari koje je dobijala jer je previše mlada zatrudnela.

"Na prenatalnim časovima su mi govorili da razmislim o abortusu, iako sam tad već bila u 23. nedelji. To defintivno nije bio moj izbor i takve stvari niko nema pravo da mi govori", rekla je mama.

Mnoge majke su joj u komentarima pružile podršku i rekle da su i sa svojih 30 godina redovno nailazile na razne savete drugih ljudi i procene koje ih se ne tiču. "Mene su čak ismevali što čitam toliko knjiga o roditeljstvu", dodala je.

"Biti mama je teško ma koliko godina imale, ali biti mama tinejdžerka je definitivno puno izazova. To ne mora značiti da vam je život gotov, kao što umeju da govore", rekla je jedna iskrena mama.