Kako su Stefan i Tara dobili imena? Novak i Jelena su na najlepši način iskazali ljubav prema Srbiji

Još jednom Novak Đoković je dokazao svoju neizmernu ljubav i ponos prema Srbiji, osvojivši i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Njegova deca nose imena u kojima se krije poštovanje prema korenima.

Source * Instagram/Printscreen/jelenadjokovicndf

Novak Đoković je od juče ovenčan i zlatnom medaljom, kao krunom svog uspeha, a svetsku javnost je još jednom zadivio i divnim odnosom prema svojoj deci. Stefan i Tara nisu krili svoje oduševljenje tokom mečeva na Olimpijadi i uvek su bili tu kao najveća podrška tati.

Inače, kao što se zna, oni nose tradicionalna imena, a iako nisu rođeni u Srbiji, njihovi roditelji itekako gaje patriotizam i ponos prema svojoj zemlji i kod svojih mališana.

To se lepo videlo još u Novakovoj izjavi i objašnjenju kako su izabrali ime za sina, "Znam da je Stefan internacionalno ime, ali ima veliku važnost u našoj zemlji. Nastalo je još u 12. veku, nosili su ga prvi kraljevi. Jelena i ja volimo simboliku, nama su veoma važni koreni i vezani smo za Srbiju, pa iako je Stefan rođen u Monaku, on je Srbin".

Još je dirljivije koliko je ova ljubav prema lepotama Srbije za Đokoviće važna, a odlučila je i kako će se zvati njihova mezimica. Ovako je Novak jednom prilikom opisao lepotu planine Tare po kojoj je njegova ćerka i dobila ime:

"Кoliko samo lepote i bogatstva nudi naša Srbija. Tara je divlja planina koja skriva svoje tajne sve dok ne dođete do nje i pokažete joj veliko divljenje. Jezera Perućac i Zaovine, istorijska reka Drina koja moćno teče i očarava svakog ko je ugleda. Zahvalni smo na zajedničkom, porodičnom vremenu i radujemo se daljem istraživanju bisera naše divne zemlje”, napisao je Novak Đoković 2020. na Instagramu, posle jedne posete ovim našim predelima.

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Novak sa porodicom slavi  RTS1