Bivša manekenka Krisi Tajgen i njen suprug Džon Ledžend vodili su svoje dvoje starije dece, ćerku Lunu (8) i sina Majlsa (6) da bodre Simon Bajls na Olimpijskim igrama u Parizu. Ova mama troje dece podelila je na Instagramu fotografiju, koja je obožavaocima privukla veliku pažnju jer se na dečakovoj ruci vidi mali uređaj.

Mnoge je to navelo da pomisle da dečak ima dijabetes, te su joj slali brojne komentare podrške, a Krisi je kasnije napisala saopštenje u kojem je potvrdila da Majls ima dijabetes tipa 1, i zahvalila se za svu podršku koju je dobila.

"Mnogi od vas su primetili nešto posebno na fotografiji koju sam objavila pre nekoliko dana. Majls je držao ruku uvis, pa ste mi uputili neke od najlepših reči koje sam ikada videla na ovoj mreži.

Primetili ste monitor za dijabetes tipa 1 i poslali ste mi mnogo ljubavi i podrške. Dirnuta sam ljubaznošću ove zajednice", napisala je Krisi, pa dodala:

"Stvari mogu da budu mnogo gore. Mnogi roditelji širom sveta prolaze kroz nezamislive stvari. To kažem sebi svaki put kada dobijemo crveno upozorenje na našim telefonima. Presrećni smo što imamo pomoć divnog, ljubaznog stručnjaka velikog srca".

Bivša manekenka je objasnila i kako je došlo do toga da su mališanu postavili dijagnozu dijabetesa tipa 1.

"Pre nekoliko nedelja, Majls je bio bolestan, u bolnici, imao je težak slučaj šigele, crevne infekcije izazvane bakterijama u hrani ili vodi. I mnogi njegovi prijatelji su bili bolestni, bili su u istom kampu i, eto, dešava se.

Ali, doktori su znali da je kod njega još nešto problem kada su videli rezultate krvi. Rekli su mi da se mnogim mališanimana ovaj način dijagnostikuje dijabetes tipa 1, kada odu u bolnicu zbog nečeg drugog.

Nakon testiranja, utvrđeno je da je u ’fazi medenog meseca’ doživotnog dijabetesa tipa 1. Sinoć smo mu dali prvu injekciju insulina, i eto nas. Ovo je drugačiji, novi svet za nas i sigurno ćemo mnogo tek da naučimo", napisala je Krisi Tajgen, zahvaljujući se svima na podršci.

"Majlsu pomaže da zna da još ljudi prolazi kroz isto i da nije sam", zakljčula je.

BONUS VIDEO:

Problemi sa kojima se susreću dijabetičari Kurir televizija