I dok se kod neke dece dijabetes godinama ne može da dijagnostikuje, kod druge se javlja u vidu neobičnih simptoma koji roditeljima ukazuju da nešto nije u redu sa zdravljem njihovog mališana. Ovo se dogodilo mami Lili Harget, koja je o tome postavila video na svom TikTok profilu.

U videu ona objašnjava simptome koji su doveli do dijagnoze dijabetesa tipa 1 kod njenog mlađeg sina. Kod dečaka su se kao simptomi javili povraćanje, zatvor, pojačana žeđ, učestalo mokrenje, pospanost i razdražljivost. S obzirom na to da je njihovo starije dete bilo alergično na mleko, sve simptome su povezali sa tim, Index.hr.

"Međutim, pogrešili smo kada smo mislili da je sve ovo nuspojava alergije na mleko. U stvari, radilo se o dijabetesu tipa 1", dodala je ova majka kojoj su se javili mnogi roditelji sa sličnim iskustvom.

"I mi smo imali identične simptome, na početku takođe nismo imali pojma šta je to, a čak su i lekari mislili da je u pitanju samo crevni virus. Ubrzo nakon toga dijagnostikovan je dijabetes", napisala je jedna mama.

(Index.hr/Yumama)

BONUS VIDEO:

ODBILI DA UPIŠU DECU U VRTIĆ JER IMAJU DIJABETES?! Zbog dva slučaja, hitno reagovala poverenica za ravnopravnost, OVO JE EPILOG Kurir TV