Većina žena upoznata je sa tim da posle porođaja dolazi do opadanja kose. Ipak, neke mame ne znaju za to, što je sasvim u redu, a neke prosto iznenade razmere opadanja kose.

Svetski popularna pevačica Rijana koja je pre deset meseci donela drugog sina na svet, nedavno je na lansiranju proizvoda za kosu svog brenda Fenty Hair, otkrila da šta ju je to iznenadilo u vezi sa opadanjem kose posle porođaja.

Govoreći za portal Refinery29, ona se našalila da to što joj je kosa opadala u pramenovima "nije bilo u rasporedu", dodajući: "Nisam očekivala da se to dešava u talasima. Mislila sam da će prosto da opadne i da izraste nova. A u tom trenutku sam mislila sad je stvarno dosta, ali naučila sam da to prihvatim. To me je samo nateralo da budem malo kreativnija i pametnija kada je u pitanju izbor frizura koje nosim".

Žene je ovaj odgovor oduševio, pa su dodale da "potpuno razumeju" kako se Rijana oseća, ali su istakle i da je važno da se o tome više govori.

"Žene zaslužuju da znaju sa kakvim promenama će se sve suočiti, kako da se pripreme ako je to moguće, kako da sa tim žive i pronađu podršku. Ona je inspiracija", "Rijana prihvata svoje telo u svakoj fazi svog života, to je zadivljujuće videti", neki su od komentara.

Kada je u pitanju opadanje kose posle porođaja, potpuno je normalno i dešava se između tri i šest meseci nakon porođaja, i to izraženo odnosno povećano opadanje kose prestaje između šest i 12 meseci nakon porođaja.

Razlog opadanja kose posle porođaja su hormonske promene koje se dešavaju u telu, a ukoliko se ono nastavi i nakon godinu dana od porođaja, savet je da se obratite lekaru kako bi se utvrdio uzrok, piše mother.ly.

U međuvremenu, dok vam kosa opada usled hormonskih promena, može pomoći da je ne tretirate previše toplotom, da se hranite zdravo i unosite dosta voća i povrća.

BONUS VIDEO:

Miris tela posle porođaja TikTok/thebiggersthebetter