Zahvaljujući filmovima kao što su “Živo meso” i “Sve o mojoj majci”, Penelope Kruz je bila majka u očima sveta mnogo pre nego što je postala prava majka. A sada, kaže ona- „U mojim godinama, 80 odsto uloga koje igram biće o majčinstvu, razvodu, napuštanju ili likovima koji nisu želeli da imaju decu, nisu mogli ili su izgubili decu. Igrala sam majke od malih nogu.”

Nameće se odgovor na ovaj zaključak da je čuveni režiser Pedro Almodovar postavljao Penelepe upravo kao majku. Da li je pošteno reći da su se njegova vizija o njoj kao o majci i njenom majčinskom smislu isprepleli usput?

"Pedro me je uvek doživljavao kao majku. Mislim da je tako. Znamo se od moje 17. godine. Gledao je kako idem da pričam sa strancima, samo da vidim njihove bebe. Uvek je video taj snažan, neizbežni instinkt u meni, a ja sam videla da to vidi. Ali isto tako, još od malena sam znala da želim decu. Ali znala sam da ih želim starija. Htela sam da sačekam dok ne osetim da sam spremna. Bila sam sigurna da će to biti najvažnija stvar koju ću uraditi u svom životu.”

Kruz je privatno i zaštitnički nastrojena prema svojoj deci sa Havijerom Bardemom, Lunom, 10, i Leom, 12 čak i više nego što bi se očekivalo za nekoga u očima javnosti. Ona neće ni potvrditi ni demantovati da li su kreativni poput njihove majke, koja je devet godina studirala klasični balet na Španskom nacionalnom konzervatorijumu, ili njihovog oca, nekadašnjeg ambicioznog slikara i slavnog potomka španske kinematografije. „Na njima je da odluče da li će imati posao koji je više izložen javnosti ili ne. O tome mogu da pričaju kada budu spremni.”

Ne treba da čudi što Kruzova deca nemaju naloge na društvenim mrežama, ali takođe „nemaju čak ni telefone”. Glumica o tome kaže: “Tako je lako manipulisati decom, posebno ako imate mozak koji se još formira. I ko plaća cenu? Ne mi, ne naša generacija, koja je, možda sa 25 godina, naučila kako Black Berri radi. To je okrutan eksperiment nad decom, nad tinejdžerima.”

Na sveprisutno pitanje korišćenja društvenih mreža dece i tinejdžera, Kruzova odgovara:

“Kome je uopšte potreban TikTok kada imate Havijera Bardema u kući?

On peva i odličan je igrač. I ostavlja neverovatan utisak o Miku Džegeru. On će imitirati Al Paćina i De Nira koji razgovaraju jedan s drugim. To je neverovatno."

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Kupanje bebe TikTok/thedixonfamily111