Sanela Dajana Dženkins (50) je bosanska preduzetnica i zvezdu američkog rijalitija "Prave domaćice", a mnogi je nazivaju i najbogatijom Bosankom. Treće dete rodila je u 46. godini, a sada je ponovo postala mama, porodila se u 50. godini i na svet donela četvrtodete.

"Dobrodošla na svet, naša slatka devojčice. Upoznajte Elodi Mej Buk. Rođena je 8. avgusta 2023. godine", napisala je Sanela uz nekoliko fotografija iz bolnice.

Preduzetnica je na početku trudnoće morala da miruje zbog prethodnih zdravstvenih problema. Sa verenikom Ašerom Monroom, Sanela ranije ima ćerku Elijanu koju je rodila pre dve godine, a iz prethodnog braka sa bivšim suprugom Rodžerom Dženkinsom ima sina Inisa i ćerku Eneju.

Američki mediji su preneli vest o njenoj trudnoći i porođaju, a pored čestitiki mnogi su komentarisali kako mama izgleda neverovatno dobro za svoje godine, pa čak blista i na fotografijama posle porođaja.

Rođena je kao Sanela Ćatić u Alipašinom Polju, nedaleko od Sarajeva. Ona se pre tri decenije kao izbeglica iz Bosne i Hercegovine odselila u Veliku Britaniju. U Londonu je završila studije ekonomije i informatike. Na fakultetu je upoznala budućeg supruga, 14 godina starijeg predavača Rodžera Dženkinsa. Venčali su se 1999. u Londonu i dobili dvoje dece – sina Inisa 2000. i ćerku Eneju 2002. – te ostali u prijateljskim odnosima uprkos razvodu, nazivajući to "najsrećnijim razvodom ikada".

U braku su bili 10 godina, a Sanela je iz svega izašla bogatija za 150 miliona dolara, što je bila otprilike polovina suprugovog bogatstva, koje je procenjeno na 380 miliona evra. Osnovala je brend za kupaće kostime, izdala knjigu, učestvovala u rijaltiju, a danas je preduzetnica, milioner i filantrop.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Tata se onesvestio na porođaju TikTok/coriannejohnson22