U kraljevskoj porodici postoje razni protokoli i stroga pravila, a sa rođenjem dece, spisak pravila koja moraju roditelji da ispoštuju se produžava. Tako su Kejt i Vilijam morali da poštuju razna pravila, a svima je poznato da nekoliko sati posle porođaja princeza izlazi da se slika u potpunosti sređena, našminkana dok u naručju drži dete, što mnoge žene koje su prošle kroz porođaj smatraju da je suludo. Prema Daily Express-u, pokojna kraljica Elizabeta II je prva u porodici saznala da je princ Džordž rođen, a za to je zaslužan kraljevski protokol po kome se uvek prvi obaveštava vladajući monarh.

Vilijam je navodno kraljici dostavio vest o rođenju svog sina preko posebno šifrovanog telefona, a tek tada je mogao da podeli srećnu vest sa ostalim članovima porodice i prijateljima. Takođe, Vilijam i Kejt su morali da se uvere da se kraljici dopada ime koje su izabrali za malog princa jer je ona to morala da odobri.

Princ Džordž Aleksandar Luis rođen je 22. jula 2013. godine u 16:24 časova u St. Mari u Paddingtonu, London. Iako je tek napunio 10 godina, zna da će jednog dana biti kralj. On je drugi u redu za tron, iza svog oca Vilijama.

Kraljevski biograf Robert Lejsi napisao je u svojoj knjizi "Bitka braće" da je Džordž saznao za svoju buduću ulogu tokom leta 2020. godine - oko svog sedmog rođendana, prenosi Index.hr.

(Yumama)