Petogodišnji princ Luis nikada do sada nije bio na svetskoj turneji sa svojim roditeljima. PrincVilijam i KejtMidlton nikada nisu poveli svog najmlađeg sina na put u inostranstvo, iako su mediji pre godinu dana nagovestili da će se ovaj važan događaj u životu naslednika dogoditi. Zbog čega mladi princ nikada nije napustio zemlju - postoje dva razloga:

1. Prvi razlog je sigurnost

Velški par je prestao da vodi decu na svetsku turneju kada su bili na putu u Pakistan (odakle je par doneo prelepe fotografije). Turneju u Pakistan su princ Vilijam i Kejt Midlton smatrali najtežom, "s obzirom na logističke i bezbednosne aspekte". Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža putovali su preko 600 milja rizikujući svoje živote zbog visokog nivoa kriminala i terorizma. Tada je par shvatio da je doneo ispravnu odluku odbijajući da povede decu sa sobom.

2. Drugi razlog je pandemija

Nakon turneje u Pakistanu, počele su dve godine pandemije Covid-19, a mnoga putovanja su stavljena na čekanje. Kao i svi drugi širom sveta, princ i princeza od Velsa ostali su u samoizolaciji. Čak i porodične praznike, uključujući Uskrs, kraljevska porodica je slavila ne javno, već u uskom krugu u Vindzoru. Princ Vilijam i Kejt Midlton nisu bili na turneji u inostranstvu sve do proleća 2022. godine, kada su posetili Karibe u čast platinastog jubileja kraljice Elizabete.

Sada nema ograničenja, a deca kraljevske porodice ponovo mogu da prate svoje roditelje na putovanjima u inostranstvo, ali par još uvek nije odlučio da ih povede sa sobom. Moguće je da do danas nije bilo odgovarajuće prilike, a do kraja 2023. je malo verovatno da će se ova prilika ukazati.

(Yumama)