Marija Popović ja autorka i voditeljka emisije "RTS Ordinacija", ali i mama Sofiji (13) koju je dobila kada je imala 24 godine. U jednom intervjuu Marija je pričala da joj je najbolja odluka u životu baš ta što se ostvarila u ulozi majke.

"Često kažem da je Sofija moja najlepša, najpametnija i najbolja odluka u životu. Rodila sam je početkom 2009. i postala sam mama sa nepune 24 godine. U mojoj generaciji nije bilo mnogo mama u tom trenutku, dok su moje drugarice izlazile ja sam bila kod kuće sa svojom bebom… i da ste me tada pitali, a naročito sada, rekla bih vam da ništa nisam propustila." - ispričala je Marija za Bebologiju.

Kada je reč o porodici i karijeri, Marija ističe da je tada, iako je bila honorarni novinar i nije znala da li će uspeti da se vrati na posao, bez razmišljanja donela odluku da postane mama. Kada je Sofija napunila godinu dana vratila se na televiziju, a sada ima svoju autorsku emisiju.

"Sada uživamo, ona je velika, mi imamo dovoljno energije da je pratimo i zaista mi se čini da je sa velikim detetom lakše…. Nekako je bilo mnogo više jurnjave dok je bila mala. Milan i ja smo jedva čekali da se ona rodi i kada je stigla postala je prioritet svih prioriteta, svaki slobodan trenutak smo provodili sa njom. Tek smo prošle godine prvi put otputovali sami bez Sofije na nekoliko dana u Istanbul, dakle kada je imala 13 godina. Nekima je to možda čudno, a nama je bilo neobično što smo sami. Možda smo tako vezani jer je jedinica, iako smo želeli barem još jedno dete život nam je izrežirao da imamo samo nju." - ispričala je Marija za Bebologiju.

Kada je reč o vaspitavanju i disciplini, Marija je govorila da je ponosna na odnos koji ima sa ćerkom, kao i na odnos koji postoji u njihovoj porodici, da se ništa ne krije i ne skriva pod tepih. Kada je reč o disciplini, objasnila je:

"Roditelji ne mogu i ne treba da budu drugari sa svojom decom, mora se znati gde su granice, ali količina smeha u jednoj prodici najbolji je pokazatelj kakvi su tu odnosi. Ako pitate Sofiju šta najviše voli da radi u toku dana - reći će da se nas troje uveče skupimo u dnevnoj sobi, gledamo nešto i kikoćemo se. Ponosna sam na to što nas smatra svojim timom, a ne kao dvoje odraslih koje treba da pobedi ili prevari kako bi nešto dobila."

Marija je govorila i o tome koje životne poruke stalno prenosi ćerku, kao i da se nekima služi od malena, samo su primeri i poređenja postali ozbiljniji:

"Kada biste pitali Sofiju šta joj mama često govori sigurno bi pričala satima(smeh). Šalu na stranu ima nekoliko poruka koje smatram ključnim. Volela bih da mogu da izdvojim jednu, ali ne mogu, pa evo tih nekoliko koje često ponavljam:
- Prava koja imaš donose i obaveze! Jedno bez drugog ne može.
- Svaka odluka koju donosiš imaće posledicu- dobru ili lošu, zato promišljeno odlučuj!
- Nikada durgima nemoj raditi ono što ne bi volela da neko uradi tebi!
- Budi hrabra i uporna i ne odustaj od svojih ciljeva, onda je samo pitanje trenutka kada ćeš sve što želiš postići! (moj suprug ovo kaže u nekoliko reči - UPORNOST I FOKUSIRANOST SU KLJUČ ZA SVAKI USPEH)."

Izvor: Yumama/Bebologija