Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majke devojčica, naučite svoju ćerku da voli i bude voljena

Način na koji majke shvataju ljubav u velikoj meri će se oslikati na njihove ćerke. Naučite ih ovih sedam lekcija i napravite od njih srećne i zadovoljne žene.

1. Ti si dovoljna. Ako postoji ijedna poruka koju ćerke moraju čuti od svojih majki, onda je to ova. Znajući da je dovoljna, vaša će ćerka uvek imati na umu da se ne mora menjati da bi bila voljena. Naučite svoju ćerku da svako ko pokušava da je uveri u suprotno, nije prava osoba za nju i da neko ko ne vidi koliko ona vredi, ne zaslužuje da bude u njenom životu. 

2.Ne možeš dobiti tuđe poštovanje ako ga prvo ne daš. I to ne važi samo za romantičnu ljubav nego i za ljubav koju osećamo prema prijateljima i porodici. I sami morate iskazivati poštovanje kakvo tražite od partnera. Kada se brinete o sopstvenom telu, dobro se hranite, dovoljno se odmarate i fizički ste aktivni, tada će vas privlačiti osoba koja radi to isto. 

Povezane vesti

4.Obrati pažnju na reči i ponašanje svog partnera, ali i potencijalnih partnera. To je može spasiti od slomljenog srca. Ako dečko koji joj se sviđa kaže da trenutno ne traži devojke, recite joj da mu veruje. Ako ima ispade prema svojoj majci, to treba shvatiti kao upozorenje. Ako se osoba ne odnosi dobro prema nekom drugom, to je znak da se vrlo verovatno neće lepo odnositi ni prema partneru. Ljudi često svojim ponašanjem i rečima otkriju sve što o njima moramo znati. Kažite svojoj ćerki da se ne zavarava verovanjem da ona zna "šta je on zapravo mislio". 

Povezane vesti

5.Uđi u vezu i ostani u njoj iz pravih razloga. Majke moraju naučiti svoje ćerke da prava ljubav znači privrženost, nesebičnost i velikodušnost. Ako tih kvaliteta nema u vezi, ne bi ona trebala biti u njoj. Usamljenost, ponovno proživljavanje prošlosti, pritisci spolja i zajednički prijatelji nisu razlozi da bi se ostalo s nekim u vezi. Nemojte čekati da vaša ćerka doživi krizu u vezi da biste joj dali savet. Pomozite joj da nauči kako d prepozna znakove koji joj govore da ne bi trebala ostati s nekim pre nego što mora doneti tu odluku. 

Povezane vesti

6. Znaj šta želiš i ostani verna tome. Ponekad se veza spolja može činiti savršenom, ali iznutra nije sve tako lepo. Možda vaša ćerka daje previše, a ne dobija dovoljno ili jednostavno oseća da nešto u vezi nedostaje. Recite joj da shvati šta želi i da ne odustaje od ostvarenja tih želja kako bi znala da reši problem ili nastaviti dalje. Naučite svoju ćerku da ima snažnu svest o sebi, a ne da bude osoba kakvom je drugi zamišljaju. 

7.I slomljeno srce donosi nešto dobro. Vašoj ćerki vaš savet i uteha nikada neće trebati više nego onda kada će joj biti slomljeno srce. Recite joj da je u redu da oseća bol, ali i da prekid veze može biti lekcija. Kada izgubi ljubav, žena može naučiti o samoj sebi više nego u bilo kojoj drugoj situaciji. Način na koji se bude ponela sa svojim prvim prekidom, oblikovat će njene buduće veze na vrlo snažan način. To će je naučiti šta želi da prihvati, šta zaista treba učiniti, te kada i kako treba odustati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica