Kejt Midlton je odrasla u manjem britanskom gradu u skladnoj i imućnoj porodici, sa sestrom Pipom i bratom Džejmsom. U jednom podkastu, Kejt je govorila koliko je zahvalna za srećno detinjstvo koje je imala kao i da su njeni roditelji izuzetno bili posvećeni svojoj deci.

Takođe, princeza od Velsa je jednom prilikom izjavila da su se roditelji prema njoj ponašali prijateljski, ali ih je navela i na vrhu liste svojih najboljih prijatelja.

Stručnjaci za tumačenje ponašanja krajevske porodice ističu da su Kejt i Vilijam izabrali sličan princip kada je reč o vaspitavanju njihovo troje dece: Džordža (9), Šarlot (7) i Luja (4). Njihov odnos prema deci zasniva se na prijateljskoj vezi u kojoj se članovi porodice trude da jedni drugima budu najbolji prijatelji.

Odrastanje u kraljevskoj porodici može da bude izazovno i opterećujuće, stalno ste pod budnim okom javnosti, imate razne obaveze i dužnosti, a kako odrastate spremaju se nove. Kako navode stručnajci koji se bave kraljevskom porodicom, očigledno je da su Kejt i Vilijam odlučili da postepeno uče decu kraljevskim dužnostima, pa ih retko prikazuju u javnosti osim u specijalnim prilikama. Postoji tvrdnja da je kraljevski par rekao sinu Džordžu da bi jednog dana mogao da postane kralj, ali ga i dalje ne opterećuju tim.

"Vilijam je vaspitanje svoje dece zasnovao na modelu Midlton: troje dece, imućni, ali roditelji koji vredno i naporno rade i mnogo ljubavi u kući" - rekao je kraljevski stručnjak Dankan Larkomb.

Izvor: Yumama