Nenad Pagonis, poznati srpski kik-bokser otac je ćerke Tese, a gostujući u podkastu "MMA institut" otkrio je kroz kakvu borbu su prošli na rođenju njegove devojčice. Kako je ispričao, lekari joj nisu davali mnogo šanse da će preživeti, a to je ono najgore što roditelj može da doživi.

Nakon porođaja njegove supruge doktorka mu je, kako kaže, objasnila da je dete rođeno mrtvo i da će imati ozbiljna oštećenja mozga.

"Dešava se trudnoća i sve je savršeno, super. Ona odlazi na porođaj i doktorka jedna meni kaže: 'Nemojte puno da očekujete gospodine, to dete je rođeno mrtvo, ostalo je bez kiseonika. Ima oštećenje mozga, nemojte puno da očekujete'", počeo je svoju potresnu ispovest Pagonis, a onda ispričao kako se osećao nakon potresnih informacija:

"Ja dođem kući... Plakao sam celu noć. Savršena trudnoća i sad imaš dete sa cerebralnom paralizom. To su bebe u inkubatoru, prevremeno rođene i tako dalje... A Tesa, moja ćerka, bila je na terapiji hlađenja i spustili su joj temperaturu tela na 30 stepeni, uspavali je sedativima i tri dana je trebalo da joj se mozak odmara, pa šta bude."

Nenad Pagonis
Printskrin, Instagram/nenadpagonis Nenad Pagonis sa ćerkom

Iako je njihova ćerka dobila tešku dijagnozu, Nenad i Maja su verovali u čuda i krenuli u borbu za Tesino zdravlje.

"Mi smo prvi ulazili kod nje. Tu je grupa roditelja, budu 10, 15 minuta i odu, a Maja i ja smo bili po sat vremena. Ja sam njoj masirao stopala, neke te akupunkturne tačke za mozak, pa smo joj pevali na uvo "Đemper za vinograd" od Miladina Šobića, jer dok je Maja bila trudna tu pesmu smo joj stalno svirali. Govorili smo joj da je volimo, da će biti u redu. Pa onda opet od šest do sedam isto to radimo - 10 dana tako", nastavlja svoju potresnu priču Pagonis.

Nakon brojnih neprospavanih noći konačno su dobili dobre vesti. Desilo se pravo čudo.

"Skinuli su je sa aparata, stavili je na ultrazvuk i nikakvo oštećenje mozga nije imala. Rekli su mi: "Ovo dete je borac, za nas ovo dete je čudo, zapamtite to", ispričao je Pagonis.

(Yumama)