Za svoju prvu bebu se borila i dugo je čekala, a kada se porodila, već nakon nekoliko nedelja zatrudnela je ponovo. O zdravstvenom izazovu sa kojim se susrela na putu da postane mama, kao i na kakve komentare je nailazila kada se saznalo da čeka drugo dete, za "RTS ordinaciju", govorila je pevačica Marija Mikić.

Četrdeset dana nakon što je na svet donela ćerku Đurđu, pevačica Marija Mikić je saznala da je ponovo trudna. Imajući u vidu zdravstveni problem zbog koga je i prva trudnoća bila izazov, Marija je ovu vest prihvatila kao blagoslov.

"U jednom trenutku drugarica me uhvatila za ruku i rekla: 'Zašto ne uradiš test na trombofiliju?' Ja sam rekla da meni niko nikad nije rekao za to", priseća se Marija i dodaje da je pre prve trudnoće imala tri spontana pobačaja.

"Kada sam saznala, to je bio ključ problema. Onda smo krenuli sa terapijom i odmah smo uspeli da održimo trudnoću", objašnjava pevačica i dodaje da je pre prve trudnoće imala tri spontana pobačaja koja je izazvao poremećaj zgrušavanja krvi, trombofilija.

"Bilo me je sramota"

Pevačica je priznala da joj je bilo teško da javno priča o tome.

"Bilo me je sramota. Dok ne sedneš sa nekom ženom i kažeš tako nešto, ona ti neće reći sama, nego će tek tada reći: 'I meni isto.' Samo kada se ljudi poistovete sa nekim otvoriće se o nekom svom problemu", kaže Marija.

Marija otkriva da joj je jedna od drugarica rekla i da je sebična jer nije podelila svoj problem sa drugim devojkama na društvenim mrežama, imajući u vidu da ovakva informacija može pomoći i drugim ženama da možda otkriju isti zdravstveni problem. Kako navodi, bilo joj je teško da pred 200.000 pratilaca deli privatan život. Govoreći o svojim problemima, kako kaže, bacila bi senku na posao i pevanje. Uprkos svemu, Marija je odlučila da otvoreno progovori.

Druga trudnoća kao blagoslov

Poznata pevačica ističe da nije očekivala da ostane ponovo u drugom stanju. Na nagovor supruga uradila je test i nastavila sa svojim obavezama oko bebe, a tada je od njega čula lepu vest: "Čestitam! Bićete mama ponovo", rekao je suprug.

Marija kaže da je srećna i zahvalna zbog druge trudnoće. Tokom prve trudnoće potajno je brinula da li će, ako požele da imaju još dece, uspeti da ostane u drugom stanju ponovo.

"Shvatila sam jednu bitnu stvar koja mene vodi kroz život. A to je da nam onaj gore dâ sve što možemo da podnesemo", kaže pevačica.

Marija kaže da na svake dve nedelje vadi krv i proverava D-dimer.

"Uspela sam da izguram, bez bockanja, uz neke suplemente koje mi je doktorka prepisala u dogovoru sa mojim hematologom", navodi Marija i dodaje da svaka devojka treba da se obrati svom lekaru, a ne da traži savet na društvenim mrežama.

"Ne bi mi u životu palo na pamet da kažem nekom šta sam ja pila i da neko koristi moju terapiju. Postoje parametri, postoje rezultati, postoje patološki nalazi, svačiji organizam je drugačiji. Milion puta sam naglasila da nisam doktor i da samo mogu da posavetujem da
uradite taj nalaz", iskrena je Marija.

Neprimereni komentari na društvenim mrežama

Nedugo nakon što se saznalo da je ponovo trudna i da će na svet doneti drugu bebu, Marija se susrela sa negativnim komentarima na društvenim mrežama.

"Koliko moraš biti nesrećan da ženi tako nešto napišeš, pogotovo ženi koja je u drugom stanju. Da li oni znaju kroz šta sam prošla? Da li oni znaju koliko sam plakala? Da li oni znaju koliko sam puta molila Boga da sve bude kako treba", istakla je Marija.

Srećna mama je dobra mama

"Jako sam se borila da uspostavim laktaciju, čak sam bila i u maloj depresiji oko toga. Dotuklo me je što svom detetu ne mogu da dam nešto što je najzdravije. Uradila sam sve što sam mogla, nije uspelo. Doktorka mi je rekla jednu bitnu stvar: 'Stopiraj sve, plakanje, depresiju, tvoje dete će da ima sve. Samo srećna mama je dobra mama'", priseća se Marija Mikić saveta koji je dobila od lekara.

"U tom trenutku rekla sam idemo dalje, ja to ne mogu, tako je kako je. Odjednom mi se sve promenilo, bilo mi je sve lepše. Đurđa je bila srećnija, nije više bila gladna, počela je da napreduje. Naučila sam da je samo srećna mama i dobra mama i vodim se time", rekla je pevačica Marija Mikić za RTS Ordinaciju.

Yumama/RTS