Mladi glumac koji se proslavio ulogom Gruje u seriji "Vojna akademija“ pre nešto više od deset dana postao je otac jednog malog Nestora. I pored velike radost i sreće, Đorđe je odlučio javno da progovori o tome kako put do roditeljstva nije bio lak i da su mu doktori savetovali da otpočne proces vantelesne oplodnje.

"Bog nas je pogledao iako su nam doktori rekli da nećemo moći da dobijemo bebu prirodnim putem. Savetovali su nas da idemo na vantelesnu oplodnju, ali nismo gubili veru i nadu. Nestor je dete ljubavi, podrške, uzjamnog poverenja. Nas dvoje smo oduvek izuzetno bliski i sve radimo kao tim, oboje smo bili svesni da ćemo dete, ako ne budemo uspeli da dobijemo svoje, usvojiti, jer želimo da budemo roditelji. Beba je predivan plod naše međusobne želje, razumevanja i poštovanja“, ispričao je Stojković u intervjuu za "Gloriju”.

Prema njegovim rečima dok nisu postali roditelji najviše su ga nervirali komentari drugih ljudi o tome kada će da se ostvare u toj ulozi.

"Dok nismo postali roditelji, milion puta su nas pitali kad ćemo da dobijemo dete. I niko od tih ljudi, pre nego što postavi takvo pitanje, ne zastane i kaže sebi: ‘Čekaj, to, prvo, nije moja stvar, a drugo, možda i ne mogu.’ Začuđujuće je koliko je rasprostanjena bezosećajnost, ne razmišlja se o osećanjima drugih. A mnogo je parova koji poslednjih godina imaju problem sa začećem, zbog čega su naravno tužni, isfrustrirani, očajni. Glavna prepreka u planiranju potomstva kod nas je stres.“

Đorđe je ostvario zapažene uloge u serijama „Radio Mileva”, „Žigosani u reketu” i „Vojna akademija”, gde je tumačio lik Gruje. Stojković je u srećnom braku godinu dana sa suprugom Ivanom.

(Yumama)