Glumica Bojana Ordinačev se od porođaja povukla iz javnog života a privatne stvari ljubomorno čuva. Njenog sina imali smo priliku da vidimo na Instagram fotografijama, ali njegovo ime nije otkrivala.

Međutim, 9 meseci posle porođaja rešila je da progovori. Pa iako svog partnera i dalje čuva daleko od javnosti, ime sina više nije želela da krije. Bojana i njen partner su za svog sina izabrali neobično ime Najda.

Ovo ime je vrlo retko na našim prostorima ali je, na iznenađenje mnogih, u pitanju staro srpsko ime.

"Kada smo moj partner i ja saznali da ćemo postati roditelji, dogovorili smo se da on bira ime za devojčicu, a ja za dečaka. Ne znam zašto, ali on je bio uveren da ćemo dobiti ćerku, pa je računao da će smisliti ime. Međutim, stigao je dečak. (smeh) Prvo moja mama, a zatim i svi koji me poznaju, pitali su: 'Otkud ti to Najda?' Nisam znala šta da odgovorim jer ni sama ne znam kako mi se stvorilo u mislima. Kad sam ga ukucala, saznala sam da je to staro srpsko ime koje se više ne daje, ali je uglavnom pominjano - Najdan. Kasnije smo se setili da je Najda nadimak pevača grupe 'Smak', što nam je super zvučalo", ispričala je sada glumica.

Bojana je zatim otkrila kako je njen partner reagovao na ime koje je odabrala.

"Prvo mu je bilo čudno, ali se i njemu dopalo. Jeste neobično, ali nama odavno nije. Sada ne bismo mogli da zamislimo da se Najda drugačije zove. U početku me je nerviralo što me je većina ljudi pitala šta ime znači. U nekom trenutku počela sam ja njih da pitam: 'A šta znači Marko ili Miloš'? Ta imena 'znače' isto koliko i Najda, samo smo ih više puta čuli, pa nam zvuče obično", iskrena je bila Bojana za pomenuti magazin.

Značenje imena Najda

Najda je staro srpsko zaštitno ime nastalo od korena reči "nađen" tj. starog glagola "najden". Nekada je bio običaj da se dete ostavi na putu, obično na raskrsnici i da bude tu nađeno te da se tako prekine sa bolestima i umiranjem u porodici. Slučajni prolaznik bi onda bio i kum i krstio dete, a detetu se davalo ime Najden, Najdan ili Vuk.

(Yumama/Hello)