Selma Hajek je u 41. godini rodila ćerku Valentinu. Međutim, njena kasna trudnoća donela je i komplikacije. Selma je dobila gestacijski dijabetes, a evo kakve simptome je imala i kako je uspela da povrati zdravlje nakon rođenja bebe.

Selma je ćerku rodila 2007.godine, a ispričala je javnosti da se tokom trudnoće ugojila čak 50 kilograma, zbog čega je, kako kaže, razvila gestacijski dijabetes. Glumica kaže da je to iskustvo za nju bilo vrlo zastrašujuće.

 "Ne znate da li će beba biti zdrava, potpuno ste van kontrole", rekla je Selma.

Ona je otkrila i da je najgori simptom koji je imala bila mučnina koja je trajala svih 9 meseci.

"Javlja se kod žena koje imaju visok nivo šećera u krvi tokom trudnoće. Nisam znala da li se osećam loše jer sam trudna ili nešto ozbiljno nije u redu. Imala sam mučnine devet meseci, što može da bude jedan od simptoma", rekla je Selma, a stručnjaci potvrđuju da su mučnina i povraćanje među najčešćim simptomima gestacijskog dijabetesa.

Selma Hajek
Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia Selma Hajek

Oporavak je trajao dugo

"Trudnoća jebila zaista teška za mene. Pomislila sam: 'Čim ova beba izađe, jednostavno ću izgubiti sav višak kilograma brzo jer ću da je dojim. Ali to je laž, nije istina", rekla je Selma, a njeni problemi su se nastavili dugo nakon porođaja.

Ona je uspela da smrša na zdrav način, a svoju formu održava kombinacijom joge, plesa, plivanja, treninga sa tegovima i šetnjom.

(Yumama)