Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GENI SU KRIVI ZA AUTIZAM MOJIH TROJE DECE: Supruga poznatog glumca otvoreno je govorila o porodičnom problemu

Poznati glumac i njegova supruga su roditelji troje dece sa autizmom. Mama je sada otvoreno govorila o potencijalnom uzroku ovog poremećaja kod mališana.

 glumica otkrila da su geni krivi za autizam troje dece Izvor: Printscreen/ Instagram mrscmcguinness

Glumac Pedi mek Ginis i njegova supruga Kristina imaju troje dece sa autizmom. Mama mališana otkrila je da i lekari sumnjaju da uzrok autizma može biti genetske prirode.

Možda vas zanima

U jednoj emisiji, nakon što su je napali što koristi parking mesto za bolesne, ona je otkrila da su dugo razmišljali o uzroku autizma kod njihove dece.

"Verujem da tu postoji neka genetska veza... svima se čini da je to u pitanju", rekla je.

Mnoga dosadašnja istraživanja ukazuju na to da na autizam utiču i genetski faktori, ali i oni koji nemaju mnogo veze sa genima, već sa okruženjem, spoljnim uticajem.

Spoljašnji uticaju mogu povećati rizik. Ipak, treba imati na umu da to ne znači da su oni uzrok samog autizma. Neke promene u genima se mogu javiti kod osoba sa autizmom i to se smatra potencijalnim rizikom. Ako roditelj nosi jedan ili više takvih gena, može ih preneti na dete, iako on sam nema autizam.

Nekada se genetske promene mogu desiti i prilikom razvoja embriona. Ipak, ni oni nisu direktni uzročnici, već samo povećavaju rizik.

Mama Kristina istakla je da je neverovatno ponosna na svoju decu, naročito kako su se nosili sa autizmom u vreme karantina.

Pročitajte i...

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica