Alison Feliks je američka olimpijka koja je svojom fotografijom oduševila javnost i u centar zapravo stavila svoju majčinsku ulogu.

Na prvi pogled, to je crno-bela fotografija na kojoj oko vrata drži svoje medalje. Kada malo bolje pogledate, ova tridesetpetogodišnja olimpijka je zapravo akcenat stavila na svoj ožiljak od hitnog carskog reza koji je imala 2018. godine, kada je rodila svoju ćerku.

Alison je imala preeklampsiju u trudnoći, te je devojčica morala da bude rođena hitnim carskim rezom u 32. nedelji, sa svega 1 300 grama.

"Nastavite da idete napred i da govorite, ma koliko vam glas drhtao", poručila je olimpijka uz svoju fotografiju na kojoj se jasno vidi ožiljak, koji mamu čini neverovatno ponosnom na sve.

Osvrnula se i na razloge zašto je stvorila svoj brend namenjen ženama.

"Iskoristila sam svoj glas da stvorim ovaj brend za vas, da nikada ne morate da trenirate u 4.30 ujutru u petom mesecu trudnoće i da ne morate da krijete trudnoću od sponzora. Da ne morate da se borite sa nekim većim od sebe za prava koja bi trebalo da se podrazumevaju", rekla je.

Pre trudnoće, plašila se da će majčinstvo da uništi njenu karijeru, a trudnoću je i sama krila neko vreme.

Upravo o tome je u jednom intervjuu i govorila. "Bila sam jako usamljena. Trebalo je da se radujem svemu, svim tim novim iskustvima, ali nisam mogla. Čini mi se da nikad zapravo nisam ni bila trudna", bila je potpuno iskrena.