Tridesetšestogodišnja Erin Bahadur u decembru 2020. je rodila svoje drugo dete, devojčicu Remi. Zbog placente previje je podvrgnuta hitnom carskom rezu, nakon kog je zaradila 40 šavova na stomaku. Skinula se i pozirala kako bi pokazala svoj veliki ožiljak i drugima dala do znanja kroz što prolazi žensko telo da bi na svet donelo dete.

"Ja sam vizuelni tip pa mi fotografije ožiljka pomažu da normaliziram ono što se dogodilo mom telu. Ponekad, zbog hormona i neprospavanih noći, zaboravimo prve dane. Htela sam da pokažem drugim ženama da nije svaki porođaj isti i da i one atipične treba slaviti. Ožiljak za mene predstavlja snagu. Zadivljuje me da postoji mesto kroz koje sam otvorena kako bi izašao drugi život. To su vrata kroz koja je moja ćerka stigla na svet i jako sam ponosna", napisala je na Instagramu.

Carski rez je dobro prošao, ali Remi je rođena pet nedelja ranije, pa je provela 15 dana na jedinici intenzivne nege. Erin je u međuvremenu izvadila šavove, ali i dalje objavljuje fotografije ožiljka. 

"Period nakon porođaja nije uvijek divan. Neuredan je, krvav i strašan. Emocije su ponekad kompleksnije od bilo čega telesnog što smo proživele", dodala je.

Upozorila je da na društvenim mrežama gledamo idealne fotografije, koje su daleko od stvarnosti.

"Vidimo ružičaste prizore porođaja i majčinstva, ali moje iskustvo, u oba porođaja, pokazuje da to nije uvek slučaj. Zbog nasmešenih mama i beba ženama može biti teško da prihvate da su prošle kroz traumu. Želim da govorimo o stvarima o kojima ljudi ne govore. Želim da vidimo i čujemo sve žene", zaključila je.

Pročitajte i...