Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upozorenje mame čija je ćerka progutala bateriju i završila u bolnici - 'Verujte svojim instinktima uvek' (FOTO)

Mama Emili se okrenula samo na minut, i to je bilo dovoljno da devojčica sebe dovede u životnu opasnost.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kada je Emili Nilan okrenula leđa svojoj desetomesečnoj ćerki, nije ni slutila da će tih 60 sekundi zauvek promeniti njihov život.

"Sada mislim da nikada ne možete biti previše oprezni", započela je svoju priču ova mama, koja je otvoreno progovorila o traumatičnom iskustvu, a sve s ciljem da druge roditelje upozori na opasnost od gutanja baterija.

"I verujte svojim instinktima uvek, jer vi kao majka znate kada nešto nije u redu", poručila je.

Naime, Emili je napustila prostoriju na jedan minutu kako bi na brzinu složila odeću, skrivena od devojčice, jer je Mila u to vreme bila fascinirana otvaranjem ormara. Međutim, ona je za to vreme dohvatila paket sa baterijama, progutala jednu, a potom ostatak spakovala u fioku i nastavila da se igra i gledati crtane filmove.

Nakon toga Emili je primijetila kako se Mila čini pomalo umorno i da odbija flašicu, ali nije pridavala previše pažnje tome. Devojčica je u međuvremenu zaspala, pa je mama iskoristila priliku da ode na sastanak sa fotografima za predstojeće venčanje sa verenikom Dejnom Tuhijem. Za to vreme je Milu čuvala njena tetka.

Dva sata kasnije, kada se Emili vratila kući, znala je da nešto nije u redu. Ne samo da se djevojčica nije probudila nego je bila potpuno bleda i nije imala nikakve reflekse. Čak i kada su uspeli da je probude, bila je jako letargična.

"Prolazila sam kroz sva scenarija u svojoj glavi. Da li je pala? Da li je udarila glavom o nešto što je izazvalo neurološki problem? Iskreno, nisam imala pojma što se dogodilo", prisetila se.

Povezane vesti

Lekari su odlučili da pošalju Milu na rendgenski snimak i u roku od pet minuta su pozvali mamu da pogleda što su pronašli. Operacijom su uspeli da uklone bateriju, ali oštećenje jednjaka je bilo toliko da su morali da urade perkutanu endoskopsku gastrostomiju. To je endoskopski medicinski postupak u kom se cev sprovodi u stomak pacijenta kroz trbušni zid, jer osoba nije u stanju da uzima hranu i tečnost oralno, piše The Sun.

Mila je provela sljedeće dva nedelje na odeljenju intenzivne nege pre nego što su lekari izveli drugi operativni zahvat. Naime, oštećenja koja je baterija napravila uzrokovala su spajanje dušnika i jednjaka. Ta operacija zahtevala je intubiranje Mile, te je idućih 12 dana provela u komi, a njena pluća su konstantno propadala. Štaviše, u jednom trenutku je i njeno srce prestalo da radi na čak devet sekundi.

Ipak, danas bi bilo teško poverovati da je Mila prošla kroz toliko teško razdoblje. Naime, pet meseci kasnije ona se čudesno oporavila potpuno.

Mothers Day 2020 ????

Posted by Emily Neilan on Понедељак, 11. мај 2020.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica