Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da od ponedeljka u vrtić mogu da idu sva upisana deca, a roditelji više neće moati da donesu potvrdu da moraju da biti prisutni kod poslodavca.

On je objasnio da su za to dobili saglasnost Ministarstva prosvete.

"Već od ponedeljka, 18. maja, Grad Beograd će dozvoliti da u vrtiće dođu roditelji dece koja su upisana, a nemaju potvrdu poslodavca da moraju da rade, a iz nekog razloga nemaju gde mališane", kazao je Vesić i dodao da je prva faza prošla dobro.

Naveo je da je zaključno sa jučerašnjim danom u vrtićima u Beogradu bilo 3.966 dece.

"To je bilo petsto trideset šestoro dece više nego prethodnog dana. Pokazalo se da iako je najavljeno da će doći 25 odsto dece, bilo ih je manje. Tako da smo juče dobili saglasnost Ministarstva prosvete, koji nam je dozvolio da i deca koja su upisana, a roditelji nemaju potvrdu od poslodavca, da mogu da budu u vrtiću. Ono što je apel moji lični, i Grada Beograda, jeste da roditelji koji imaju gde sa decom da ih ne dovode do kraja maja, dok se situacija ne stabilizuje. Ali, ono što je sigurno jeste da nijedno upisano dete neće biti vraćeno", objasnio je Vesić.

Roditelji su u vrtiće od 11. marta, kada su otvoreni, mogli da vode decu samo sa potvrdama da roditelji moraju da budu fizički prisutni kod poslodavca.

Zapratite nas i na Instagramu!