Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Violinista Stefan Milenković o roditeljstvu - Povijanje radimo u zavisnosti ko mu je fizički bliži i ko je 'na straži' (FOTO)

'Rekao bih da smo se ubacili u petu ili šestu brzinu', istakao poznati violinista.

  Izvor: Foto: Damir Dervišagić

Stefan Milenković (43) i njegova supruga Gorica, 25. aprila po prvi put su postali roditelji dečaka, kome su zajednički dali ime Nikola.

Novopečeni roditelji već rutinski obavljaju sve potrebne radnje oko negovanja sina. Kako su zbog pandemije virusa korona onemogućena putovanja, Stefan i Gorica nemaju pomoć familije oko brige o bebi. Sve to su doživeli kao veliki izazov, jer su svesni da mogu da se oslone samo jedno na drugo.

Odmah nakon što je postao tata, Stefan je Nikolu uzeo u naručje, s obzirom  na to da je prisustvovao porođaju. Nakon toga su usledili dani koji su obeležile sreća i nesanica.

Kako su prvi dani sa bebom u kući uglavnom u isto vreme i prelepi, ali i veoma naporni i stresni, Stefan Milenković ne krije da supruga i on danima ne spavaju. A za magazina Gloria govori i kako teku prvi dani sa bebom.

"Rekao bih da smo se ubacili u petu ili šestu brzinu. Pošto su zbog kovida otkazani svi časovi na koje je trebalo da idemo, morali smo nastavu da organizujemo onlajn. Sa druge strane, zbog nemogućnosti putovanja u inostranstvo u inostranstvo u ovom periodu, nemamo pomoć članova naših porodica", ispričao je Stefan za najnovije izdanje magazina.

"Zato je sve možda malo teže, ali isto tako nam pruža prostor da razvijemo naš ritam i rutinu. A kakva je beba Nikola? Pa, mislim da su sve bebe prvih nekoliko nedelja slične. On se žali samo kad mu nešto objektivno treba, a deluje mi već sada da je neverovatno jak i definitivno uporan. Videćemo… Tek se ispilio."

Povezane vesti

Brigu oko sina Stefan i Gorica su preuzeli zajedničkim snagama.

"Povijanje radimo u zavisnosti ko mu je fizički bliži i ko je 'na straži'. Nekada i u tandemu jer je lakše sa četiri ruke. U početku je bilo komično i nezgrapno, ali sada ga već povijamo rutinski i brzo kao mehaničari što menjaju gume na formuli 1 u pit stopu", iskren je naš uspešni vilionista.

Stefan nije strepeo da se zbog čestih nastupa i obaveza neće ostvariti kao otac, pa je svojevremeno u intervjuu za magazin “Glorija”istakao da je siguran da će se roditeljstvo dogoditi u pravom trenutku.

"Naravno da mi je to na pameti, to je prirodno. Nisam siguran da bih trenutno mogao da se posvetim vaspitavanju i podizanju klinaca. Postaću otac kad budem siguran da deci mogu da poklonim dovoljno vremena i pažnje. U čemu je poenta ako tate nikad nema. Voleo bih da budem roditelj, a ne da se samo tako zovem. Deca su divna, smisao su života, i ja na njih gledam kao na potencijal koji naš svet može učiniti boljim", rekao je Milenković pre tri godine, dok je dve godine kasnije istakao da je siguran da će doći u pravom trenutku, što se zaista tako i dogodilo.

Stefan je u supruzi Gorici pronašao srodnu dušu, a muzika je sastavni deo njihovog života.

"Imam sreću da Gorica potpuno razume moj režim i neobičan ritam života, i ne samo što ga podržava već mi i angažovano pomaže u mnogim aspektima. Vreme provedeno s Goricom mogu da opišem kao divne godine zajedničkog života. Pošto najviše vežbam kod kuće, onda je Gorica, htela to ili ne, konstanto izložena mom sviranju – rekao Stefan, koji je pre Gorice, sedam godina bio u braku sa čelistiknjom Anom Aznavurijan.

Zapratite nas i na Instagramu!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica